Футболисти на „Лудогорец“ помогнаха за изграждането на интерактивното капанско село в ОУ „Ив.С.Тургенев”

Футболисти на „Лудогорец“ се включиха в първата доброволческа кампания за изграждане на интерактивно капанско село в ОУ „Иван С. Тургенев” в Разград.

Родители, ученици и учители, въоръжени с мотики, садилки и лопати се събраха заедно, за да засадят цветя и зеленчуци в двора.

Инициативата „Направи си сам“ популяризира традициите и обичаите на капанците и е част от проекта „Училището – възпитание в традиции и ценности“, казва директорката на училището Милена Орешков“.

В оформянето цветната и зеленчуковата градина се включиха на Светослав Дяков, Димо Бакалов, Пламен Илиев, завеждащият „Връзки с обществеността“ Влади Трифонов със семействата си, а групата предвождаше изпълнителният директор на клуба – Ангел Петричев,  който е председател на Общественият съвет на училището. Към тях се присъедини и Божинел Христов – управител на фирма „Агроспектър 2000“ ООД, който в социалните мрежи след това благодари на специално на училищното ръководство за поканата и възможността да участва в акцията.

Атракция си останаха козичките, придаващи автентично настроение на всички доброволци. Със задоволство децата установиха, че освен да ритат добре, футболистите се справят успешно и с мотиката.

В интерактивното капанско село ще се изградят още работилници, ферма, кътове за детски събори и игри.

Проектът цели съхранение на традиции, обичаи и ритуали при обучението и възпитанието на учениците, изграждане на знания и умения в среда, която да сближава децата с националните ценности и добродетели и придобиване на творчески умения чрез забавления и игри, формиране на екипност и общност.

Идеята е да се създадат доброволчески нагласи и така – всички заедно – да създадат напълно завършено капанско село: със автентични вещи от бита и оръдия на бита.

/e-Razgrad/

Hits: 10

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.