Френският президент Еманюел Макрон обяви, че ще се кандидатира за втори мандат

Френският президент Еманюел Макрон обяви тази вечер официално кандидатурата си за втори президентски мандат. Той го направи в писмо до французите, публикувано на уебсайтовете на няколко медии, предаде Франс прес.

“Ще трябва да работим повече и да продължим да намаляваме данъците върху труда и производството”, казва Макрон в текст от три страници, в който представя основните насоки и ценности, свързани с неговия проект.

“Аз съм кандидат, който заедно с вас е изправен пред предизвикателствата на този век и ще измисли уникален френски и европейски отговор”, заявява Макрон, цитиран от АФП. „Търся вашето доверие за нов мандат като президент на републиката… Кандидатирам се, за да защитавам ценностите ни, заплашени от сътресенията в света”, посочва още той.

Очакваната, но закъсняла кандидатура на Еманюел Макрон се появи в момента, когато президентството обяви, че очаква най-лошото от войната в Украйна. Той посочва, че няма да може да води кампания, както е искал, за да работи до последния момент в драматичните условия на войната в Украйна.

Макрон е уверен, че решенията му са помогнали на много французи да живеят по-добре и че действа за независимостта на Франция.

Макар и официално закъсняла задкулисно кампанията на президента вече действа, засега той е начело в проучванията на нагласите за президентския вот на французите, но драматичните събития в момента носят много неизвестни, отбелязват анализатори.

Dir.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.