Фондация „Обществен дарителски фонд за Разград“ и школата „Вълци-Разград“ стартират тригодишно партньорство

Добрата новина за бе обявена официално днес – на поредния тридневен баскетболен празник за децата в Разград

Днес започна вторият вътрешен турнир по баскетбол на „Вълци-Разград“. В рамките на 3 дни (17, 23 и 24 март) състезатели от 1 до 7 клас в школите в пет разградски училища ще покажат уменията си. Всички родители са поканени да наблюдават надпреварата и прогреса на децата си.

Организаторите са предвидили изненади и награди за всички участници, за да превърнат турнира в празник и незабравимо преживяване за деца и родители.

Това е и първото съвместно събитие на „Вълци-Разград“ и Фондация „Обществен дарителски фонд за Разград“, които стартират тригодишно партньорство с цел изграждането на баскетболна общност и подкрепа за развитието на децата в Разград. В рамките на първата година Фондация „Обществен фонд за Разград“ ще отпусне безвъзмездно 30 000 лв., които ще подпомогнат организацията на състезания в школите и представителните отбори. Отвъд състезателната дейност, партньорите ще инициират и допълнителни активности и събития с фокус върху образованието и интелектуалното развитие на децата.

Днес се състезаваха момчета 3-5 клас от училищата „В.Левски“, „И.С.Тургенев“, „Хр.Ботев“, „Н.Икономов“ и „Отец Паисий“. На финала момчетата от „Тургенев“, победиха „Ботев“, а в спор за третото място баскетболистите от „Левски“ надделяха над „Икономов“.

В рамките на турнира, представители на УС на Фондация „Обществен фонд за Разград“ наградиха победителите и отправиха пожелание за упорита и целенасочена работа, която гарантирано води до успех.

Сайтът e-Razgrad.bg е медиен партньор на „Вълци“-те.

/e-Razgrad/

Hits: 3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.