Фолклорните формации от Грузия, Египет и Мексико на гости в Общината

Фолклорните формации от Грузия, Египет и Мексико посетиха Община Разград и се срещнаха с представители на общинското ръководство.

Грузинските танцьори от ансамбъл „Абджари“ от Тбилиси и „Арсиани“ от Батуми бяха поздравени за атрактивната си програма от зам.-кмета и изпълняващ функциите кмет на Разград Добрин Добрев. Единият от съставите е предимно детски, най-малките танцьори са на по 10 години – разказаха ръководителите му. Те споделиха и впечатленията си от Разград: малък, но приветлив град, с любезни жители, които посрещат гостите си с усмивка. Грузинците са впечатлени, че по улиците много често ги спират за снимки.

Добрин Добрев се срещна и с египетската фолклорна група „Елхориа“. Той изрази възхищението си от ефектните танци на състава, поздрави египтяните и за това, че тяхна представителка бе избрана за Кралица на Панаира. Част от египетската делегация бе и зам.-министърът на културата на Египет Ахмед Елшафеи, заедно с ръководството на състава той получи протоколен подарък от зам.-кмета, на когото той от своя страна връчи плакет.

Зам.-кметът Полина Иванова се срещна с танцьорите от фолклорната група „Алианца“ от мексиканския град Салтильо. Техните ръководители разказаха, че представители на състава са участвали в предходно издание на Панаира на киселото мляко, настоящите танцьори обаче са за пръв път в Разград и са възхитени от гостоприемството на жителите на града.

Всеки от танцьорите получи подарък от ръководството на Община Разград – рекламни материали за Панаира и гърненце с кисело мляко.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.