Фирма „Акансу” продължава обществената трапезария за 120 души и през 2020 г.

След спечелен проект фирма „Акансу” ЕООД – Разград с управител Зекие Чакалова продължава дейността „Обществена трапезария” и за периода 02.01.2020 г. – 31.12.2020 г.

В края на 2019 г. между Фонд  „Социална закрила” и „Акансу” е сключен договор за реализиране на дейността по социална услуга „Обществена трапезария” на територията на община Разград. Стойността на договора е 87 000,00 лв. и се финансира от Фонд „Социална закрила” към Министерство на труда и социалната политика.

С проекта се осигурява помощ и подкрепа за най–уязвимите групи от населението. Потребители на услугата са: лица и семейства на месечно подпомагане по Закона за социалното подпомагане; с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях; самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии; скитащи и бездомни лица и деца.

Топла храна до края на 2020 година ще получават общо 120 жители на община Разград, от които 39 в  Разград, 53 в – Раковски и 28 в – Стражец. Храната за селата Раковски и Стражец се превозва с транспорт на фирмата.

/e-Razgrad/

Hits: 9

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.