Фатме Шабан – шампион по борба при жените!

Състезателката на СК по борба „Лютфи Ахмедов“ Фатме Шабан, с личен треньор Дениз Хамид, започна с блестящ старт новата състезателна година. Тя стана републикански шампион при жените в категория до 59 килограма.

Българската федерация по борба започна новата календарна година с държавните шампионати за мъже и жени в Сливен през уикенда. Там се определят и националите по категории за международните първенства. При женитеучастваха всичките ни елитни състезателки: двукратната европейска шампионка Мими Христова, Биляна Дудова – световна и петкратна европейска шампионка, Евелина Николова – трета на олимпийските игри в Токио, както и световната и бронзова олимпийска медалистка Тайбе Юсеин.

Фатме Шабан записа две убедителни победи с туш в предварителните кръгове над състезателките от Перник и Стара Загора, на полуфинала отново с туш се справи със състезателката на Национална спортна академия. На финала Фатме се изправи срещу 26-годишната двукратната бронзова европейска медалистка при девойки и жени Виктория Бобева, където след отлична тактическа и техническа дисциплина завоюва титлата шампион на България в категория до 59 килограма.

Другата ни състезателка – Айшегюл Нихат с треньор Нермидин Якуб, ученичка на Спортното училище, след 1 победа и 2 две загуби, с малшанс загуби битката за бронзовия медал и се класира на 4-то място.

Състезателите на клуба по борба „Лютфи Ахмедов“ бяха наблюдавани и от Ремзи Осман – изпълнителен директор на разградския клуб, редом с официалните гости на първенството и даде отлична оценка за подготовката на състезателите и техните треньори.

/e-Razgrad/

Hits: 131

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.