Училището в Сейдол посрещна скъпи гости

Заместник областните управители на област Разград Нурие Црънгалова и Евгени Драганов бяха гости на откриването на Природонаучен център в ОУ“Виделина“-Сейдол.

Церемонията се проведе в присъствието на заместник-министъра на образованието и науката Деница Сачева, ръководството на Фондация „Америка за България“ – председателят на Управителния съвет Крис Матлън, президентът Нанси Шилър, членовете на борда, изпълнителният директор Десислава Тальокова и програмните директори, представители на местната власт, държавни институции, учебни заведения от Разградска област.

В изнесения Природонаучен център, който преди реализацията на проекта е бил навес, ще има възможност да се провеждат занимания по природни науки не само от ученици в ОУ“Виделина“, а и от училища, които заявят такъв интерес.- увери директорът на училището Динко Христов.

Изграждането на Природонаучния център е на обща стойност 50 000 лв., от които 40 000 лв. са осигурени от Фондация „Америка за България“, а 10 000 лв. – от ОУ“Виделина“. От Фондация „Америка за България“ са осигурили и 7800 лв. за осигуряване на достъп до центъра чрез изграждане на пътека към нея.

След музикална програма, изнесена от децата от училището и приветствия от гостите, лентата на Природонаучния център прерязаха: заместник-министър Деница Сачева, председателят на Управителния съвет на Фондация „Америка за България“ Крис Матлън и Динко Христов. Гостите имаха възможност да разгледат както Природонаучния център, така и останалите обекти в музейния комплекс на училището.

e – Razgrad.bg

 

 

 

 

 

 

 

Hits: 1

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.