Ученици танцуват заедно в името на приятелството и равните възможности

Учениците от 2 „а“ и 4 „г“ клас от ОУ „Васил Левски“ сътвориха флашмоб в подкрепа на кампанията „Усмивка за всяко дете“. Усилията на организаторите от сдружение „Образование и бъдеще“ са насочени към осигуряване на достъп и интеграцията в училищния живот на деца с увреждания.

В рамките на проекта Симона от четвърти клас и Даниел от втори клас показаха своите таланти, които ще развиват и занапред като пълноценна част от класа. Даниел е талантлив художник и сам създаде проекта за стикери, които подари на съучениците си по време на флашмоба в училище. Идеята на сдружение „Образование и бъдеще“ се базира върху желанието на Симона да танцува, а не да наблюдава отстрани. В отговор на това, децата създадоха танц, в който се включи и Мони. Родители и учители наблюдаваха заедно забавлението на децата с послание и занапред децата да пазят своето приятелство и да се забавляват заедно.

Сдружение „Образование и бъдеще“ е гражданска организация, която работи за развитието на образованието в България като условие за приобщаващ растеж. Целта му е всички деца да имат равен шанс, малчуганите с увреждания да получат нужната качествена грижа и достъп до всички услуги – точно както връстниците им. Акцията „Усмивка за всяко дете“ е част от дългосрочното партньорство на сдружение „Образование и бъдеще“ с гражданската коалиция „Равни.БГ“ в рамките на платформата „От нас зависи… те да останат в България“. Гражданското обединение „Равни БГ“ включва 37 неправителствени организации от цялата страна. Основната идея е да се подпомагат и насърчават всички хора от уязвими групи, за да имат равни възможности. Финансирането по проекта се осигурява от Civitates.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.