Ученици на пътя в кампания „Не шофирай, ако си пил или употребил психоактивно вещество!“

Ученици от пет разградски училища участваха в превантивна кампания „Не шофирай, ако си пил или употребил психоактивно вещество!“. Това съобщиха от пресслужбата на общинската администрация.

Инициативата се проведе в понеделник във връзка със Световния ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия 20 ноември. Организира я Общинският съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационният център към него в партньорство със сектор „Охранителна полиция“ към РУ на МВР, Инспекторите от „Детска педагогическа стая“ и 11 доброволци от 8 до 11 клас от: НПТГ „Шандор Петьофи“, ПГИ „Робер Шуман“, ПГТС „Христо Смирненски“, ППМГ „Акад. Н. Обрешков“ и ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф”.

На един от изходите на Разград учениците раздадоха 200 ароматизатора с логото на кампанията на спрени от служителите на реда за проверки водачи. Ароматизаторите са осигурени от Община Разград и Общинския съвет по наркотични вещества.

Учениците обясняваха на шофьорите, че всяка трета неделя на месец ноември в знак на съпричастност към загиналите при катастрофи се отбелязва Световния ден за възпоменание на жертвите от ПТП, а полицаите извършваха  проверка на документите на водачите.

„Много е важно да се осъзнае, че пътнотранспортният травматизъм не е просто статистика. Това са реални човешки съдби, много от които унищожени заради поемане на ненужен риск, разсеяност, употреба на алкохол, психоактивно вещество или грешка на пътя. Нека обединим усилия в името на живота, като всеки от нас даде своя принос и бъде разумен по време на шофиране. Безопасността на пътя е резултат от ангажираността  на цялото общество“, апелираха организаторите на кампанията.

/e-Razgrad/

Hits: 83

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.