Ученик от НПТГ “Ш. Петьофи” се срещна с президента Румен Радев

„Едно общество е силно и има бъдеще, когато всеки един негов член осъзнае, че трябва да прави така, че всички около него да се чувстват по-добре“ – това каза Президентът Радев на Никулден на церемонията на “Дондуков” 2 по връчването на годишните награди в конкурса “Доброволческа инициатива” за 2019 г.и посочи, че връчването на награди за доброволческа инициатива е истински празник за хората с добри,  големи сърца и изрази увереност, че такива в България има много.Конкурсът се организира от Фондация “Лале” и Националния алианс за работа с доброволци. Тази година бяха номинирани 49 доброволчески инициативи от цялата страна.

„Не забравяйте, че дори да промениш един единствен човешки живот към по-добро, ти променяш света“. Тези думи на Румен Радев ще помни дълго Стоян Йорданов – ученик от НПТГ „Шандор Петьофи“, който бе един от инициаторите на  кампанията „Мисията е възможна“ за събиране на учебна и художествена литература за учениците от Българското училище  „Н. Вапцаров“ – Ерфурт, Германия.  Припомняме, че 90 килограмова пратка с дарената литература на хора от цялата страна през месец април тази година зарадва българското училище.

Стоян Йорданов подари на президента един от символите на нашия град – златния пегас, за което той бе изключително благодарен и щастлив.

e – Razgrad.bg

Hits: 0

4 Replies to “Ученик от НПТГ “Ш. Петьофи” се срещна с президента Румен Радев”

  1. Браво на моят син! Чоле, сине мой, няма ли да почерпиш?

  2. Чолето в своя стил! Поздравления за нашето братче! Радваме се за теб!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.