Ученик на годината избраха петокласници от ОУ „И. С. Тургенев“

В началото на учебна 2020/2021 г. в V“a“ клас в ОУ„Иван Сергеевич Тургенев“ в Разград с класен ръководител Айтен Кязимова стартира конкурс „Ученик на годината“, съобщиха от училищното ръководство.

Конкурсът преминал през два етапа, като всеки месец бил отлъчван „Ученик на месеца“ според постиженията на учениците по задължителните общообразователни предмети, участие в национални и международни проекти, училищни инициативи и активна позиция при разрешаването на възникнали проблеми, както и идеи за повишаване имиджа на училището.

Класният ръководител споделя, че инициативата по организирането на конкурса стимулирал учениците от класа за активно участие в училищния живот и мотивация за по-големи постижения в училище и извънучилищни инициативи. След оспорвана надпревара между Калоян Йотов, Берен Акиф и Ниляй Хюсеин за „Ученик на годината“ била избрана Ниляй, подкрепена за упорития си труд от съучениците и преподаватели.

По време на дистанционното обучение заради обявеното извънредно положение, Айтен Кязимова стартирала и друга интересна инициатива по време на обучението по английски език – „Грешката на госпожата“. Учениците е трябвало да следят за грешки, които учителката допуска по времето на обучението. Кязимова  споделя, че решението за конкурса е взето поради умората и демотивацията, които е забелязала заради дългото обучение на учениците от разстояние. Целта му била повишаване вниманието на учениците по време на часовете; осъзнаване, че „безгрешни хора“ няма и трябва да се учим от грешките си, и че те стоят в началото на най-големите успехи.

Езен Сейдалиев и Калоян Йотов са учениците,  надпреварвали се да открият „грешките на госпожата”, а за безспорен победител е обявен Езен. Всички са наградени с грамоти и парични суми от ръководството на училището.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.