Утре на Острова гласуват, консерваторите печелят отново?

Утре Великобритания отново отива да гласува и се очаква отново консерваторите да спечелят изборите в страната, но с малко мнозинство, пише “Фигаро”.

Според прогнозата на института YouGov консерваторите на Борис Джонсън ще спечелят изборите, но разликата с лейбъристката опозиция се стопява. Новото социологическо проучване показва подкрепа от 43 на сто за консерваторите срещу 34 на сто за лейбъристите. Това означава 339 места за консерваторите, с 22 повече отколкото на предишните избори – но с 20 места по-малко от последните прогнози от 28 ноември.

Това обаче ще бъде достатъчно за привеждане на Brexit в изпълнение – лозунгът, на който консервативният лидер Борис Джонсън основа цялата си кампания, подчертава в. “Фигаро”.

Поради възможността от статистическа грешка консерваторите може да получат между 311 и 367 места, което не изключва възможността за парламент без мнозинство, пише БТА.

Консерваторите подцениха недоволството на младите гласоподаватели. Това може да им струва скъпо, подчертава британският в. “Гардиън”. Това е странен пропуск, предвид че влиянието на младите гласоподаватели беше усетено само преди две години.

Как стана така, че Консервативната партия е в момента партията на британските работници, пита британският в. “Сън”. Очаква се те да подкрепят Борис Джонсън на утрешните избори, подчертава изданието отбелязвайки, че отдавнашни поддръжници на Лейбъристката партия обръщат гръб на нейния лидер Джереми Корбин. Подкрепяната от него радикална политика доведе до спад в подкрепата за партията сред работниците. В същото време кампанията на консерваторите привлича тези гласоподаватели, като се фокусира върху здравеопазването, данъчните облекчения за нископлатените работници и Brexit.

От поколения насам работниците, живеещи в изпитващи затруднения промишлени градове, почти винаги гласуваха за Лейбъристката партия, отбелязва в. “Вашингтон пост”. Точно към тях се насочи Борис Джонсън в последните дни от кампанията, опитвайки се да разбие бастиона на политическите си опоненти.

Прогнозите преди едни от най-важните избори от десетилетия насам показват, че Джонсън и Консервативната партия ще получат мнозинство, въпреки че Лейбъристката партия съкращава дистанцията. Въпросът е дали сегашният премиер може да спечели обикновено подкрепящите лейбъристите гласоподаватели, които искат Великобритания да напусне ЕС.

Dnes.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.