Уроци по екология в забавачницата: Екоинспекцията ще раздаде комплекти за разделно събирне на отпадъци на малчуганите

Регионалната инспекция по околна среда и водите -Русе подготви комплекти за разделно събирне на отпадъци, предназначени за деца от  прeдучилищен етап на образование в детските градини, съобщиха от екоинспекцията.

Комплектите съдържат три цвята контейнери, обозначени със символа за рециклиране, стикери и карти за игра на предмети, които трябва да се изхвърлят в съответния цвят кош и указателно табло. Изработването на комплектите е част от проекта „Събирай – рециклирай“, с който инспекцията участва в националната програма „Mладежи за околната среда” на Министерството на околната среда и водите. В проекта ще бъдат включени по три детски заведения, в трите областни града: Русе, Разград и Силистра, като комплектите ще им бъдат предоставени безвъзмездно през следващата година.

За по-големите ученици,  които се включват в екологичните инициативи на инспекцията, са  подготвени  чаши и текстилни торби за многократна употреба, като част от предметните им награди.

Целта на проекта „Събирай – рециклирай“ е възпитаване на отговорно отношение към околната среда и създаване на навици за разделно събиране на ежедневно генерирания отпадък в детските и учебни заведения.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.