Управителите на „Енерго-Про“ – Варна се срещнаха с кмета на Разград

ОЧАКВА СЕ УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯТА ЗА БИТОВИТЕ ПОТРЕБИТЕЛИ ОТ 1 ЮЛИ ДА БЪДЕ 1,7%

В продължение на стартиралата преди седмица инициатива на ръководството на „Енерго-Про“ – Варна за срещи с представители на местната власт днес управителите на дружеството посетиха Разград. По време на срещата си с кмета Денчо Бояджиев бяха обсъдени текущи въпроси, свързани с дейността на компанията за обновяване и ремонт на електроразпределителната мрежа в района на двата областни града. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.

Анжела Тонева и Ангел Ангелов запознаха кмета с извършените през 2020 година инвестиции, както и с планираните за тази година проекти за развитие на мрежата. Предвидените средства за реализация на инвестиционната програма на електроразпределителното дружество за текущата година в Разградска област са в размер на над 2,6 млн. лева, в това число 310 000 лева за ремонтни дейности. Ще бъде извършена и подмяна на основни съоръжения в открита разпределителна уредба 110 кV на подстанция  “Абритус” на стойност 50 000 лева..

Сред основните теми, дискутирани по време на срещата, в която участва и заместник-кметът Мирослав Грънчаров, беше и стартиралият през октомври процес по задължителна либерализация за всички небитови клиенти. Гратисният период, предвиден в законодателството, изтича на 30 юни 2021 година. Кметът получи актуална справка за броя клиенти на територията областта, които все още не са избрали доставчик на електроенергия на свободния пазар.

В програмата на срещата беше заложена и темата за очакваните нови цени на електроенергията на регулиран пазар от 1 юли 2021 г. Ръководството на компанията запозна кмета Денчо Бояджиев с параметрите на своите ценови заявления. При сега действащите цени на всички останали участници на регулирания пазар, без да бъдат отчетени изменения на цените, които те биха заявили за утвърждаване от КЕВР, с направените предложения от електроразпределителното и електроснабдителното дружества от групата „Енерго-Про, общото увеличение за битовите потребители на регулиран пазар се очаква да бъде 1,7%.

/e-Razgrad/

Hits: 7

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.