Украса за Възкресение, и тази година деца ще боядисват великденски яйца на Велики четвъртък

В навечерието на Цветница и Великден работници от „Паркстрой“ монтираха великденската украса на Разград, съобщават от пресцентъра на местната администрация.

Декоративни фигури на великденска тематика в централната част на града – шарени яйца, пиленца, зайчета. Великденска украса има: в градинката до Часовниковата кула, в района на паметника на Майстор Манол, на кръговото кръстовище до пешеходната зона, пред сградата на Община Разград.

Освен “Паркстрой“, принос към украсата на града тази година имат и служителите и потребителите в Комплекс за социални услуги за пълнолетни лица с увреждания с. Просторно. Миналата седмица те изрисуваха пет стиропорени яйца. Те са в градинката с Часовниковата кула.

Още 7 уникални огромни яйца ще станат част от украсата на града на Велики четвъртък, 21 април. Това ще стане в 12.00 часа на традиционното боядисване на яйца на площад „Независимост“(пред Новия театър), което се организира от Община Разград,  Центъра за работа с деца и “Паркстрой“. Яйцата ще бъдат боядисани от възпитаници на Школата по изобразително изкуство в ЦРД и от ученици от шестте основни училища в града. Докато малките художници рисуват, великденски поздрав към жителите на Разград ще отправят певците и танцьорите от останалите школи в ЦРД.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.