Удължиха програмата за топъл обяд за 170 души от община Разград

Заради влошената епидемична обстановка в страната със заповед на министъра на труда и социалната политика се удължава до 31 декември 2020 г.  действието на цлевата програма „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация – 2020 г.“ на Агенцията за социално подпомагане. Това съобщават от пресцентъра на Община Разград.

Допълнителните средства дават възможност на общините да сключат анекси към договорите си. Община Разград заяви съгласие за изменение на договора от /27.04.2020 г. По проекта от началото на месец май 2020 г. Общината чрез Общинско предприятие „Ученическо столово хранене и почивно дело“ – Разград осигурява топъл обяд до дома на 170 души: възрастни над 65 години, без доходи или с доход под линията на бедност, и на хора, кои поради възрастта си, поради трайно увреждане или в резултат от заболяване не могат да се самообслужват и не могат да осигурят сами или с помощта на близките си своите ежедневни потребности от храна.

Всеки работен ден до 31.12.2020 г. за всички тях в Разград, Благоево, Дряновец, Осенец, Липник, Стражец и Мортагоново ще се разнася супа, основно ястие, хляб и поне веднъж седмично десерт.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.