Удължават учебната година за част от учениците

Вторият учебен срок ще започне по различно време за различните класове. Това гласи заповед на образователния министър Красимир Вълчев, публикувана на сайта на МОН.

Децата в първи, втори и трети клас задължително трябва да имат по 1 седмица за проектни и/или творчески дейности и две седмици, в които дните да са неучебни, а да се използват за компенсиращи мерки, занимания по интереси и/или обща подкрепа. Затова в заповедта на министъра е записано, че учебната година на децата от 1 до 3 клас трябва да приключи на 23 юни, а за тези от 4 до 11 клас – до 30 юни.

За учениците от 7 до 12 клас вторият учебен срок ще започне на 4 февруари 2021 г., а за учениците от 1 до 6 клас – след изтичане на 18-те учебни седмици от първия срок, в зависимост от решението на съответното училище.

За учениците от 1 до 6 клас Вълчев определя две допълнителни седмици, в които дните да са неучебни, а да се използват за компенсиращи мерки, занимания по интереси и/или обща подкрепа, в т.ч. и от разстояние в електронна среда.

Dnews.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.