Тържество пред Новия театър и венци на Войнишкия паметник в Деня на Независимостта

Разградчани и гости на града отбелязаха с тържество на пл. „Независимост“112- годишнината от обявяването на Независимостта на България.

Химна на България изпълни солистката на Капанския ансамбъл Силвия Симеонова, а Манифеста  за обявяване на независимостта прочете актьорът Александър Божанов.

„С манифеста на цар Фердинанд, провъзгласен официално в старопрестролия град Търново, страната ни възстановява окончателно държавния си статут и може да води своя самостоятелно политика. Този акт утвърждава окончателно Съединението от 1885 година и придава необратимост на процесите за обединение на българските земи и освобождението на нашите сънародници от Македония и Одринска Тракия“, каза в приветственото си слово кметът на Разград Денчо Бояджиев.

Специален поздрав за всички на площада бяха подготвили децата на Разград. Танцуваха момичетата от Градския мажоретен състав, Танцов клуб „Феникс“, игралците от „Хорце“ и „Булгарика“ към Центъра за работа с деца, танцьорите от „Сладури“ към ОУ „В.Левски“, момичетата от ТТФ „Пулс“ и талантите от Балетната школа на читалище „Развитие“. На финала на тържеството на площада се изви кръшно многокато хоро.

Преди това разградчани поднесоха венци и цвета пред Войнишкия паметник в знак на почит към загиналите, за да има днешна България.

Венци имаше от Община Разград и ОбС – Разград, Областната администрация, от името на народния представител Десислава Атанасова, групи общински съветници съюзи, организации и признателни граждани.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.