Три златни медала за разградски атлети на държавното до 18 г.

ЛЪЧЕЗАР ВЪЛЧЕВ ПОБЕДИ НА 110 М С ПРЕПЯТСТВИЯ И В ТРОЙНИЯ СКОК, А ВЛАДИСЛАВ ДИМИТРОВ – В ХВЪРЛЯНЕТО НА ДИСК

Три златни медала завоюваха състезателите на СКЛА „Лудогорец“ на държавното първенство за юноши и девойки до 18 г в столицата.

В надпревара с над 350 атлети от над 80 клуба от страната, се включиха и 14 разградски атлети, водени от треньора Красен Цонев.

Лъчезер Вълчев за пореден път показа класата си – след трите златни медала миналата седмица в неговата възраст, сега победи две години по-големи атлети в две дисциплини. С 15.10 сек в бягането на 100 м с препятствия Лъчко грабна златото и изпревари сребърния медалист с повече от половин секунда.

Веднага след това Лъчезар бе на върха и в тройния скок: единствен той премина границата от 14 метра – 14.05 м, при това – с насрещен вятър.

Отлично се представи и Владислав Димитров. Под непрекъснат дъжд той изхвърли диска на 48.42 м и покри норматив за Балканското първенство в Сърбия.

Разградските атлети завоюваха и още куп призови класирания. Христова Божанов стана четвърти в бягането на 800 м, Мехмед Мехмед е четвърти на 1500 м и седми на 800 м. Щафетата 4х400финишира пета, а  4х100 юноши – шеста.

Християн Карчев и Василена Накова са седми в бягането на 400 м с препятствия, Виктория Руменова е осма на 2000 м с препятствия и десета на 3000 м гладко бягане. Михаела Маринова стана осма на скок височина, Айхан Ахмедов  – девети в мятането на диск – 12-ти в тласкането но гюле.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.