Трима отличници от Езиковата ще запалят светлините на Коледната елха

Трима отличници от ПГПЧЕ “Екзарх Йосиф“ – Разград ще запалят светлините на Коледната елха в понеделник, 6 декември. Единадесетокласничките Кристина Янакиева и Кристияна Киранска, както и дванадесетокласникът Кадир Кадир са призьори от конкурси по дебати на английски език. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.

Тържеството за светване на светлините на елхата пред Общинския културен център започва в 18.00 ч. на Никулден. В програмата ще участват още талантливи деца от Разград. Момичетата от Градския мажоретен състав при Центъра за работа с деца ще представят танци със светещи пойове, а коледари от ДТШ “Хорце –  също при ЦРД – ще отправят поздрав към разградчани с традиционно фолклорно изпълнение. На сцената ще видим и 9-годишната Туана Акбаш от класа по поп пеене в ЦРД. Край елхата малките зрители на тържеството под надслов „Светлините на елхата“ ще се срещнат и с Дядо Коледа.

Тържеството ще се заснеме и излъчва онлайн от телевизия КИС 13.

Тазгодишното коледно дърво е 11-метров смърч, дар от разградчанин. Отсечено е от частен двор, тъй като е създавало опасност за електрическата мрежа в района. Коледната елха, както и района на площад „Независимост“, включително Часовниковата кула и Фонтана с момченцата, са украсени от варненска фирма, а останалата част от града – от ОП „Паркстрой“.

По-малки елхи са поставени в жк „Орел“ до блок 12, до блоковете „Морави“, на ул. „Васил Левски“ и в квартал „Абритус“(Водна централа). Украсени се и мостовете до Пощата и до ОМВ, както и елхата до паметника на Майстор Манол. В градинката до Художествената галерия е оформен детски кът с две къщички.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.