Трима души са убити и трима са в критично състояние след стрелбата в мол в Копенхаген

Трима души са били убити, а други трима са в критично състояние след стрелбата в търговски център в Копенхаген вчера, съобщи днес Сьорен Томасен, полицейски началник в датската столица, цитиран от световните агенции и БТА.

Общият брой на пострадалите засега не е известен.

Полицията е убедена, че 22-годишният датчанин, който бе задържан по-рано, е извършителят. При ареста у него са открити пушка и боеприпаси. Нападението в търговския център “Фийлдс”, близо до летище Каструп в датската столица, бе извършено вчера. Полицията не изключва, че мотивът за престъплението е тероризъм. Томасен отбеляза, че в интернет са се появили спекулации за расистки мотив за стрелбата, но заяви, че досега не са били открити доказателства за това, информира ДПА, като се позовава на датските медии. Полицията смята, че нападателят е действал сам, но ще продължи широкомащабното разследване по случая.

Това е най-тежкото подобно престъпление в Дания от февруари 2015 г., когато 22-годишен мъж откри стрелба в столицата, като уби двама души и рани петима полицаи. Нападателят бе убит от полицаи, припомня АП.

Дир.бг

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.