Третокласници научиха как и кога е изграден часовникът и сградата на ОУ „Васил Левски”

Днес учениците от 3 „в“ клас при ОУ „Васил Левски” – Разград, с класен ръководител Меглена Козовска, имаха среща с историята.

В чест на патронния празник на училището – 19 февруари, децата работят по проект, който включва проучване на историята на сградата на училището, с акцент на училищния часовник. Проучванията им показаха, че той е един от малкото от този тип, за Разград е наистина единствен и уникален.

Гост на децата беше Нели Николова от Регионалния исторически музей, която им разказа факти от историята на построяването на училищната сграда, от историята на самото училище, както и любопитни факти за часовника. Децата имаха възможността да направят една виртуална разходка из стария Разград във времето, когато се е наложила необходимостта да бъде построена нова училищна сграда „при парка”, която да отговаря на тогавашните потребности в града.

Сами започнаха да правят сравнения на стария и съвременния Разград. Видим беше интересът и любопитството им към историческата информация. Някои от тях са трето и четвърто поколение възпитаници на училище „Васил Левски” и с право се гордеят с този факт.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.