Треньорът на “Лудогорец”: Сега най-важната ни цел да станем шампиони

“Най-важната цел пред “Лудогорец” е да защити шампионската си титла”, каза треньорът Анте Шимунджа на пресконференция по повод началото на зимната подготовка. “Лудогорец”, който има 11 поредни титли, зимува на точка зад лидера ЦСКА.

“Всички наши постижения се надявам да ни мотивират за по-големи такива през следващата година, защото сме на правилният път. Най-важната ни цел да станем шампиони, а всичко друго един добър бонус”, каза Шимунджа. Словенецът заяви, че пред тима няма поставена цел да отстрани “Андерлехт” в Лигата на конференциите.

“Трябва да работим здраво, а най-главната ни цел е да освежим отбора и да помогнем на новите футболисти да се адаптират възможно най-бързо. Трябва да бъде по-агресивни като отбор, когато изпълняваме висока преса. Зимната подготовка е за цялата година и всички ние трябва да бъдем изключително амбицирани и да подходим с много страст и желание”.

На пресконференцията беше представен и бившият капитан на тима Светослав Дяков, който влиза в щаба на Шимунджа като помощник. “Знам, че това е първата работа на Дяков като треньор. При първия ни разговор той ми разкри, че е изключително амбициран. Дяков ще бъде изключително полезен на и извън терена”.

Светослав Дяков заяви, че се чувства като у дома си в Разград и е много щастлив от завръщането си в клуба. Бившият полузащитник на “зелените” сподели, че в базата на тима мирише на шампиони.

Лудогорец“ ще е на зимна подготовка в турския курорт „Белек“ от 9 януари до 4 февруари.

Там отборът ще изиграе седем контролни мача:

14 януари – Хановер

19 януари – Заглебие (Любин)

25 януари – Цървена звезда

28 януари – Динамо (Тбилиси)

31 януари – Шахтьор (Донецк)

3 февруари (преди обяд) – Вендсисел (Дания)

3 февруари (след обяд) – Динамо (Киев)

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.