Теодор Даскалов започва склуптурната група на Военния мемориал

Художникът Теодор Даскалов започва работа по склуптурната група на Военния мемориал на гарнизон Разград. Това стана ясно на работна среща между областния управител Иван Борисов, Даскалов и Владимир Вълов от Инициативния комитет за изграждане на паметника. Това саобщиха от пресцентъра на администрацията.
Творецът заяви, че не може да се ангажира със срок, в който склуптурната група ще бъде завършена. Не е изключено изработването й да е по-скъпо, отколкото показваха първоначалните разценки, защото има сериозно повишение в цените на много материали.
За окончателното завършване на мемориала са необходими 20 000 лв. Областният управител Иван Борисов е изпратил писмо до министъра на отбраната в служебния кабинет Георги Панайтов с молба сумата да бъде отпусната целево от бюджета на министерството.
Първата копка за изграждане на паметника бе направена на 6 май 2021 г. Строежът е в напреднала фаза, като са изградени фундаментите и колоните на мемориала. В момента се изработва арката, която ще бъде монтирана върху колоните. Мемориалът ще придобие завършен вид с поставяне на склуптурната част. До момента в изграждането са вложени над 40 000 лева.
/e-Razgrad.bg/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.