Таня Тодорова е новият директор на Регионалния исторически музей

Кметът Денчо Бояджиев представи новия директор на Регионалния исторически музей Таня Тодорова пред служители в културната институция, съобщиха късно снощи от пресцентъра на местната администрация .

Таня Тодорова е завършила Хуманитарна гимназия „Акад. Анание Явашов“ – Разград, бакалавърската й степен е „История“ в ШУ “Епископ Константин Преславски“, а магистърската – „Културно-историческо наследство на България и туризъм“ от същия университет.

Работила е 8 години в дирекция „Култура, спорт и туризъм“ в Община Разград, след това в отдел „Етнография“ в музея. Втори мандат е общински съветник от групата на БСП в Разград.

Таня Тодорова е назначена за директор до провеждане на конкурс за поста. Досегашният ръководител на институцията Галена Радославова остава на работа в Регионалния исторически музей като главен уредник и завеждащ отдел „Археология“.

При представянето на новия директор кметът Денчо Бояджиев сподели с музейните работници вижданията на общинската управа за подобряване на материално-техническата база на културната институция. Намеренията са недостроената сграда на МВР да бъде довършена и в част от нея да бъдат преместен музеят, което ще даде възможност за по-добри условия за представянето на експозициите и за увеличаване на туристите. Пред кмета музейните работници са поставили и въпроси, свързани с обезпечаването с аудиовизуална техника, уточняват още от Община Разград.

/e-Razgrad/

Hits: 0

2 Replies to “Таня Тодорова е новият директор на Регионалния исторически музей”

  1. Тя мъж не може, камо ли работа
    Ама щом бояджиев я бута навсякъде може вече и да си е намерила

  2. В музея има хора владеещи по няколко езика – археолози, доктори на науката , професионалисти в областта си. И им слагат за директор човек,който ако не е БСП няма да си намери никъде работа! Що за логика?! Кмете,кметеее…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.