Танцьорки от „Булгарика“ представиха Разград на фестивал в Ескишехир

Кметът Денчо Бояджиев се срещна днес с танцьори от Танцов ансамбъл „Булгарика“, с техните ръководители Жулиета Иванова и Румен Иванов и с директора на Центъра за работа с деца Даниела Куртева, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

През миналата седмица осемчленна формация от ансамбъла бе на младежкия фестивал „3D“ в турския град Ескишехир. Поканата към състав от Разград дойде от града побратим Одунпазаръ – по-голямата от двете съставни общини на град Ескишехир.

Фестивалът се е провеждал досега във Финландия, Швеция, Норвегия, Белгия, Литва, Естония и Исландия. В Турция за първи път се поставя началото на 3-те  D-та: 1-Dinlemeye /изслушване/, 2-Diyaloga /диалог/, 3-Dayanismaya /подкрепа/.

Фестивалът включвал беседи на млади хора от цяла Турция, както и концерти с участие на гостуващите танцови групи от Разград, Кайсери и Анкара.

Девойките от „Булгарика” били посрещнати  много топло и радушно от Казъм Курт – кмет на Община Одунпазаръ и Ебру Дедеоглу – шеф на дирекция „Култура и социални дейности“, които момичетата закичили с капански китки за здраве.

На срещата с кмета Бояджиев днес момичетата разказаха своите впечатления от посещението в Ескишехир. Ръководителите им споделиха, че заради пандемичната обстановка близо 3 години не са имали изяви в чужбина, а подобни участия по света и у нас са важни за творческото им развитие, както и за социални контакти с техни връстници с подобни интереси.

/e-Razgrad/

Hits: 10

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.