Таланти от ЦУТНТ с престижни национални награди 

В XIII Национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски” – Русе участваха 254 млади автори от цялата страна с 305 творби и 9 журналистически екипа.

Конкурсът е вписан в Националния календар на Министерството на културата. Разград бе достойно представен от участници от клубовете „Слово“ и „Микрофон” към Центъра за ученическа техническо и научно творчество.

Божидара Занкова получи първа награда, втора възрастова група в раздел  „Литературно творчество” – проза. Тя е ученичка в V клас на ОУ „Н. Й. Вапцаров“  и посещава заниманията по интереси на клуба в ЦУТНТ за втора поредна година. Под ръководството на  Веселина Йотова тя печели вече няколко призови награди:

  • І място в ХІV национален конкурс „Морето, морето, морето“, раздел „Литературно творчество“;
  • І място в Осми национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов“, направление „Публицистични материали за вестник“, март 2020 г.;
  • І място в VІІ национален конкурс с международно участие „България в картини и слово“, направление „Литературно творчество (проза) в І ВГ, май 2020 г.;
  • ІІ място в ХІІ национален конкурс „Мадарският конник – символ на историческото минало и европейското бъдеще на България“, раздел „проза“, юни 2020 г.;

При най-големите в трета възрастова група, където конкуренцията винаги е най-силна, Хюлия Шакир от клуб „Микрофон” бе удостоена с втора награда в раздел „Журналистика”.  16-годишното момиче е в Х „б” клас в ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф” в Разград с ментор Валентина Колева в клуб „Микрофон”

В последното издание на Националния журналистическия ученически конкурс „Григор Попов” Хюлия спечели първото място в раздел „Публицистика” и е номинирана за включване в мерките за подкрепа на талантливите деца на Община Разград.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.