С над 500 000 лева ще бъдат ремонтирани сградите на три културни институции в Разград

Над 560 000 лева ще бъдат инвестирани в модернизация и ремонт на сградите на три културни институции в Разград, съобщиха от Областния информационен център.

Общината обяви обществени поръчки за избор на изпълнители на ремонтите на обектите. Строителните дейности ще се извършват по проект за енергийна ефективност и реконструкция на сгради в сферата на културата и изкуството.

В Регионална библиотека “Проф. Боян Пенев” ще се извърши ремонт на настилките около сградата. Предвижда се и полагане на топлоизолация на външните стени и подмяна на част от дограмата. Ще бъде извършен и ремонт на покрива. Ще се подмени съществуващата отоплителна инсталация и ще се монтират нови осветителни тела. Прогнозната стойност на поръчката за ремонта на библиотеката е над 380 000 лева без ДДС.

В Етнографския музей освен хидро- и топлоизолация се предвижда наново да се изгради съществуващата дървена пергола, като се спазват съществуващите размери. Строителните дейности включват и фрезоване на почвата в тревните площи, почистване от плевели, затревяване и засаждане на нова растителност в част от двора, изграждане на нова тротоарна настилка около сградата, подмяна на осветителните тела с енергоспестяващи.. Прогнозната стойност на поръчката е около 70 000 лева без ДДС.

Третият обект е Музикалната школа “Илия Бърнев”, където се планира цялостна реконструкция. Предстои подмяна на вътрешна дограма, боядисване на стени и тавани, хидроизолация на сутеренния етаж, топлоизолация на външните стени и покрива, подмяна на дограма. Предвидени са доставка и монтаж на платформен лифт за хора с увреждания. Прогнозната стойност на ремонта е около 113 000 лева без ДДС.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.