С мобилен кантар – само за час пет претоварени камиона

Мобилна лаборатория на АПИ се включи днес в специализираната полицейска операция по линия на ROADPOL, която се провежда на територията на ОД на МВР-Разград.

С мобилен кантар екипът на Пътната агенция контролираше натоварването и претоварването на преминаващите ТИР-ове по главен път Варна-Русе. Само за час три камиона, един автовоз и извънгабаритен товар с багер бяха проверени от униформените служители на Пътна полиция – Разград и мобилния екип на АПИ. Актовете за извършено нарушение, налагани от Пътната агенция са от 1000 до 5000 лв. в зависимост от засеченото претоварване на ТИР-овете.

Към 17 часа на 14 октомври установените нарушения на скоростните режими са 567, от които 129 са констатирани извън населените места. От проверените 82 тежкотоварни камиона са установени 50 нарушения, свързани с максимално допустимата скорост на движение, две тахографски нарушения/превишаване на часовете за шофиране/ и шест, свързани с техническа неизправност. Отнети са три шофьорски книжки. При автобусите са извършени проверки на 10 превозни средства и са установени четири нарушения на скоростните режими.

Полицейска операция „Скорост” продължава до 15 октомври, а операция „Автобуси и товарни автомобили” до 18 октомври включително.

/e-Razgrad/

Снимки:ОД на МВР

Hits: 8

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.