С многообразието на етносите в разградския край ще се запознаят децата от общината

Първата дейност от съвместната  инициатива „Многообразието на етносите в моя роден край”, финансирана от Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните  и непълнолетните към Община Разград се проведе в ОУ „Елин Пелин”-Стражец, съобщи секретарят на комисията Диана Господинова.

Деца от различни етноси имаха възможност през последните две седмици да споделят традиции и да покажат талантите си. Бяха обособени специални кътове във фоайето на училището, в които се провеждаха занятията. В подготовката им се включиха родители, ученици и учители с лично дарени предмети.

Децата посетиха и ромска къща, където домакините ги посрещнаха с богата трапеза и увлекателно разказаха по какъв начин се празнува Гергьовден при ромите, както и за други обичаи, характерни за този етнос.

Според училищната управа застъпването на елементи от културата и традициите на малцинствата ще превърне училището в интересно място за децата и ще повиши техните умения за общуване, мотивацията им за образование, както и ангажираността на техните родители.

Всичко това ще бъде повторено в общо 13 училища в община Разград.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.