С меденките на „Биовет“ децата на Разград разбраха що е то и участваха в благотворителност

Меденките с логото на Центъра за работа с деца бяха дар от „Биовет – клон Разград“ АД за 30-я рожден ден на детски център.

Точно с тези сладкиши децата на Разград разбраха що е то и участваха в благотворителност. Защото вкусотиите бяха не само за участниците в тържеството пред Общинския културен  център, а и за всички деца с дарителски жест по време празника. Миналата година Фондация „Обществен дарителски фонд за Разград“ изработи керамична реплика на Златния пегас в четири цвята във формата на монета.

Който иска да я има, си я „купува“ срещу поне 1 лев и по тази начин става дарител във Фонда, а събрата сума се използва за подпомагане на проекти в полза на общността в града.

Докато разглеждаха щанда с Пегасите, децата научаваха за инициативите на Обществения фонд и с левче или две, че и повече, ставаха благотворители. Заедно с Пегаса десетки разградски деца получаваха и меденка. С благодарност за жеста им в столицата на Лудогорието да се случват още и още добри неща.

По интересен начин на детския празник присъстваше и футболният „Лудогорец“. Пръв пред паното за рисунки и послания приклекна Виктор – добрият приятел на малчуганите в Разград и дресьор на талисмана на отбора – орлицата Фортуна. И нарисува … самата нея.

/e-Razgrad/

Hits: 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.