Състезание по химия за 150-годишнината от създаването на Менделеевата таблица

Зам.-областният управител Евгени Драганов бе гост на състезание по химия между ученици от основни училища от областта, организирано от ПГХТБ “Мария Кюри“ –Р азград и посветено на 150 години от създаването на периодичната таблица на химичните елементи.

Тричленни отбори от седмокласници от пет училища се включиха в забавната, но и образователна надпревара. Те преминаха през три кръга на проверка на знания и умения, оценяваше ги компетентно жури в състав: Галина Пенева – експерт в РУО – Разград; доц. д-р Теменужка Хараланова от Филиал – Разград на Русенски университет и Петя Енчева.

Докато участниците работеха, домакините от ПГХТБ “Мария Кюри“ запознаваха гостите на празника с любопитни факти относно Менделеевата таблица. Накрая имаше и сладки награди за хора от публиката, които участваха в решаването на кръстословица с химични термини.

Най-добре със задачите се справиха учениците от ОУ “Н.Й.Вапцаров“ – Разград и ОУ “Ив.С.Тургенев“, на второ място журито класира тимовете на ОУ “ Христо Ботев“-Исперих и ОУ “Отец Паисий“-Разград, а на трето – ОУ “Паисий Хилендарски“ – Езерче.

Заместник областният управител Евгени Драганов и директорът на гимназията Стойчо Стоев връчиха наградите на капитаните на отборите. Е Драганов призова кандидат-гимназистите да предпочетат Разградска област, когато правят избор на училище, в което да продължат образованието си. Той поздрави организаторите за интересното състезание, което се превърна в празник за участниците.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.