Съдът отказа да отмени забраната на гръцки гражданин да напусне страната

Окръжният съд в Разград остави без уважение молба-искане на подсъдимия Антониос Р. и неговия защитник за отмяна на взета спрямо него мярка „Забрана за напускане пределите на Република България“.

Мярката е наложена на 23 август 2021 г. с постановление на Разградската окръжна прокуратура, съобщиха от пресцентъра на съда.

Срещу 52-годишния гръцки гражданин е повдигнато обвинение за укриване на данъци в особено големи размери (146 643,84 лева), като делото е във фазата на съдебното следствие и предстои насрочване на разпоредително заседание.

Според Наказателния кодекс, ако бъде признат за виновен, се предвижда „лишаване от свобода“ от три до осем години и конфискация на част или цялото имущество.

Обстоятелствата, че Антониос не е бил открит на посочения от него адрес в страната и това е наложило издаването на Европейска заповед за арест и предаването му от гръцките на българските власти, даде основание на съда да приеме, че при уважаване на искането е налице реална опасност подсъдимият да се укрие от наказателно преследване.

Съдът намери за неоснователно и алтернативното искане на защитата на подсъдимия да му бъде разрешено да напусне пределите на страната за определен срок, тъй като предстои насрочване на разпоредително заседание.

Определението подлежи на обжалване или протест.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.