Съдии и деца заедно в Деня на Конституцията

Магистратите от Окръжен и Районен съд – Разград наградиха участниците в обявените конкурси за есе и рисунка по повод 16 април – Деня на Конституцията и празник на юриста и съдебния служител.

На този ден всяка година двете съдебни институции организират и Ден на отворените врати. За да бъдат спазени противоепидемичните мерки наградите бяха връчени на специално организиран хепънинг под надслов “Открито за съдебната власт”.

Специален гост на събитието  бе началникът на Регионално управление на образованието в Разград Ангел Петков. Дългогодишно е доброто сътрудничество между съдилищата и образователната институция, които успешно си партнират в популяризирането на различни инициативи и провеждането на образователната програма на Висшия съдебен съвет и МОН “Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури”.

Приветствия към присъстващите деца, учители и родители отправиха административните ръководители – председатели на Окръжен и Районен съд – Разград – Лазар Мичев и Нели Генчева. Магистрати от двете институции и Ангел Петков наградиха участниците в двата конкурса.

В конкурса за есе на тема “Моите граници” участваха 13 ученика. Жури класира най-добрите творби. На първо място е Хюлия Шакир от клуб «Микрофон» към ЦУТНТ Разград; на второ място – Денис Халил – ПГПЧЕ “Екзарх Йосиф” Разград и на трето място – Тереза Стоянова – ПГПЧЕ “Екзарх Йосиф” Разград. Те прочетоха и своите есета.

Всеки от призьорите получи плакет, грамота, Конституцията на Република България и книга. За останалите участници имаше грамота и Конституция.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.