Стрелба в голяма болница в САЩ, най-малко петима са убити

Най-малко 5-ма души бяха убити при стрелба в болничен комплекс в американския град Тълса, щата Оклахома, съобщи Фокс нюз.

Въоръжен мъж е нахлул в медицинското заведение и открил огън по хората вътре. Вътре е имало стотици души, когато е започнала стрелбата. Полицията веднага е дошла на място и е започнала евакуацията етаж по етаж на болницата.

Накрая нападателят се самоубил, обяви полицията. Тя добави, че нападателят е чернокож мъж на 35-40 години. Той е носел пушка и пистолет, съобщава “Вашингтон пост”, като цитира заместник-началника на местната полиция Ерик Далглиш.

Местни медии съобщават за множество ранени на втория етаж на болница “Сейнт Франсис”, където е станала стрелбата, предаде БНР.

Полицията разследва мотивите за смъртоносната стрелба. От Белия дом казаха, че президентът Джо Байдън е бил информиран за станалото. Това е поредният инцидент със стрелба на обществено място в Съединените щати за по-малко от месец.

На 14 май нападател застреля 10 души в супермаркет в град Бъфало, щата Ню Йорк. Десет дни по-късно 18-годишен младеж нахлу в начално училище “Роб” в град Увалде, щата Тексас, и уби 21 души, от които 19 деца.

Dir.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.