Стотици във възобновената акция „Бонбони за смет”

Голям интерес сред децата на Разград предизвика възобновената акция „Бонбони за смет”. Тя е част от пролетното хигиенизиране в общината, но не се провеждаше през последните няколко години заради COVID-пандемията, съобщиха от пресслужбата на местната управа.

Първата акция под този надслов е проведена през 2000 г. – припомни зам.-кметът Добрин Добрев, който посети пункта в жк „Абритус” – Обръщалото на Водна централа. Част от децата, живеещи в района, идваха по няколко пъти до пункта с пълни торби с боклук, събран в квартала. Срещу всяка торба с боклук получаваха торбичка с лакомства, в която има и номерче за томбола с предметни награди. Тя ще се тегли в 17,30 ч. на 9 май пред Общинския културен център (Новия театър) като част от инициативата „Дни на Европа” – непосредствено след като в 16,30 ч. бъдат наградени и останалите участници в пролетното хигиенизиране по категории: населени места, училища, детски градини, организации и фирми и гражданско участие. След томболата в 19,00 ч. ще има концерт на разградски таланти и на Тото и Лъчо от група „Скандау”.

300 торбички с лакомства бяха раздадени днес на децата, които се включиха в акцията. Целта е да ги стимулираме да са по-активни, както в опазването на природата, така и при даването на пример на нас, по-възрастните, Добрин Добрев.

Пунктове имаше и в жк „Орел” и на площадката до хотел „Централ”. Снимки от акцията „Бонбони за смет” можете да видите на Фейсбук страницата на Община Разград.

/e-Razgrad/

Hits: 92

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.