Станислав Генчев: “Еспаньол” са възможно най-неудобният съперник за нас

Старши треньорът на “Лудогорец” Станислав Генчев е оптимист преди мача с „Еспаньол“ от група „Н“ на Лига Европа.

„Винаги е добре, когато стартираш с две победи. Това дава самочувствие, но е задължаващо. Домакини сме, стадионът ще е пълен. Надявам се нашите футболисти да покажат истинските си възможности”, заяви Генчев на официалната пресконференция преди двубоя. “Отговорността е голяма и всички очакват да се класираме напред. „Еспаньол“ е възможно най-неудобният съперник за нас. Те играят и най-добре в сравнение с ЦСКА – Москва и „Ференцварош“, допълни Генчев.

Той гарантира, че футболистите осъзнават какъв противник е „Еспаньол“.

„Отборът е готов. Всички очакваме с нетърпение мачовете в Европа. Очаква ни труден двубой и това, че противникът не се справя добре в Испания въобще не ни заблуждава. Знаем, че играем срещу сериозен съперник и трябва да сме на максимума на възможностите, за да победим. Знаете, че те смениха треньора и в последния кръг промениха начина на игра. Само може да гадаем как ще подходят утре. „Еспаньол“ практикува типичен испански футбол – много подавания, контрол върху топката и доминация през целия мач. Ние трябва да се противопоставим по най-добрия начин на това тяхно поведение“, каза още треньорът на шампионите.

Генчев е категоричен, че „Лудогорец“ ще играе само за победа.

„Когато играеш за равен, губиш мача. Ние винаги играем за победа. В групата всяка точка е важна. Не мисля за серията и рекордите. Мисля само за следващ мач. Рекорди не ме интересуват. Знаете, че нашия кондиционен треньор е от Испания. С него коментираме и търсим информация за съперника”, каза още Генчев.

Треньорът на „Лудогорец“ разкри, че няма да може да разчита Клаудиу Кешерю и Яцек Горалски, които са контузени.

В брифинга участие взе и Козмин Моци. Румънският ас е умерен оптимист преди сблъсъка с каталунците.

“Ще играем без напрежение и страх. Можем да спечелим мача, но трябва да подходим много сериозно. Не си правим сметки. Просто ще дадем най-доброто от себе си”, обеща Моци.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.