Сред задържаните в педофилската мрежа: Семейни мъже – от пилот до общ работник

Мащабна операция срещу разпространението на детска порнография се проведе на територията на цялата страна.

Шефът на Националната следствена служба Борислав Сарафов разкри подробности за акцията. В 7,00 часа тази сутрин са претърсени едновременно над 20 адреса.

Задържани са към момента 13 лица, сред които и пилот от гражданската авиация от популярна нискобюджетна авиокомпания, IT специалисти, мотокарист, общ работник, шлосер, собственик на спортен магазин, автомонтьор, оценител на недвижими имоти и други, разкри Сарафов. Възрастта им е около 30-40 години, но има и 60-годишни, заяви шефът на НСлС. Близо половината от задържаните при акцията са семейни, имат и деца, изтъкна Сарафов.

При акцията са иззети телефони, компютри, флашки и хард дискове с брутални сцени на сексуално насилие с деца на възраст от 2 до 10 години, заяви директорът на НСлС. “Децата обикновено са от бившите съветски републики, или Далечния изток: От Тайланд, Виетнам, Филипините, Индонезия”, заяви Сарафов като уточни, че към момента се проверява дали сред материалите има записани и български деца.

Акцията e разпореждане на главния прокурор Иван Гешев и в нея участват множество прокурори и следователи от Националната следствена служба. Рано сутринта са започнали претърсвания в жилища и офиси на десетки адреси в столицата, Варна, Хасково и други населени места, съобщиха по-рано от прокуратурата.

Действията ни трябва да бъдат безкомпромисни, защото този род престъпления поставят под риск най-ценното за нас – нашите деца”, заяви главният прокурор Иван Гешев.

Dariknews.bg

Hits: 105

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.