Спахийски: Милионерите в БСП искат да отстранят Нинова

Нито един от тези, които претендират за поста на Корнелия Нинова, няма харизмата на лидер. Така коментира кандидатите за председател на БСП дългогодишният журналист Емил Спахийски.

В свое телевизионно участие той сподели своите наблюдения върху хода на събитията в левицата преди прекия вот за председател, насрочен за 12 септември.

Корнелия Нинова се опитва да я „обезглави“ т.нар. „червена буржоазия“ в БСП, според Спахийски, който в ефира на ON AIR обяви, че „това са богатите хора в БСП с много милиони“.

„Те се опитват да отстранят Нинова и някой от тях да оглави БСП, за да я вкара в някакво съглашателство и да не бъде силна опозиция“, разкри Спахийски. „Виждаме, че върви една продажба на вътрешния смисъл на БСП. И тук не става дума дори за директна коалиция с ГЕРБ. Това може да бъде подмолна коалиция на принципа: „Ние не претендираме за властта, вие не ни пречете на бизнеса ни, пък партията ще я държим в патова ситуация. Това е целта на т.нар. вътрешна опозиция в БСП към момента“, изложи своя прочит на вътрешните процеси в столетницата Емил Спахийски.

big5.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.