Спасиха 7 миньори, затрупани в златна мина преди 14 дни

Китайски спасители успяха да извадят на повърхността седем от 22-та миньори, затрупани след експлозия преди 14 дни в златна мина в северната провинция Шандун, съобщи китайската държавна телевизия, цитирана от Ройтерс.

Кадрите показаха първия от спасените при изваждането му от мината. Мъжът беше изведен с черна превръзка на очите и изключително отслабнал. По-късно бяха извадени още трима от друга галерия в мината, един от които е ранен. След това бяха извадени още трима от същата галерия.

Спасителите поддържат контакт по телефона с останалите, затрупани на 580 м дълбочина, и вече успяват да им доставят храна, вода и дрехи.

Първият спасен днес миньор се е намирал в сектор по-близо до повърхността.

Смята се, че при експлозията на 10 януари, докато мината още се строеше, е загинал един човек. Съдбата на останалите 11 е неизвестна, съобщава Асошиейтед прес.

Шахтата на мината е блокирана на 350 м под повърхността от 70 тона отломки. Спасителите прокопаха допълнителни шахти с цел да комуникират с оцелелите.

Мениджърите на мината са задържани, защото са се забавили над 24 часа, преди да съобщят за инцидента. Причината за експлозията не се съобщава.

Дир.бг

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.