Софийският университет ще признава оценките от матурите като конкурсни

За учебната 2021/2022 година Софийският университет ще признава оценките от държавен зрелостен изпит като конкурсни за кандидатстване в 116 от общо 118 бакалавърски програми.

И тази година приемът в специалност „Право” ще става с оценката от матурата по български език и литература и общия успех от дипломата за средно образование, информират от висшето училище след проведено заседание на Академичния съвет.

На 24 април, 23 и 30 май ще се проведат кандидатстудентските изпити по математика. На 29 май ще са изпитите по биология и физика, а на 5 юни по химия.

Приемът на заявления за явяване на изпити за първата и втората кандидатстудентска сесия ще се осъществява само по електронен път от 1 април и ще приключи на 19 април за първата сесия и на 17 май за втората. Таксата за явяване на изпит е 30 лв.

През учебната 2021/2022 година Софийският университет ще има една нова бакалавърска програма – „Геология и проучване на природните ресурси”.

Кандидат-студентите могат да се регистрират за класиране от 14 до 30 юни. Процедурата по регистриране за класиране и подаване на документи за класиране се извършва единствено на интернет адрес online.uni-sofia.bg

На 6 юли ще бъде обявен първият етап на класирането на кандидат-студентите. Вторият и третият – съответно на 13 и 20 юли.

Cross.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.