Собственикът на TAD Group Иван Тодоров е арестуван на летището

Обвиненият за кибертероризъм Иван Тодоров , собственик на фирмата TAD Group, се е прибрал в България тази сутрин с полет от Истанбул, съобщи Би Ти Ви. “Дневник” потвърди информацията, че е арестуван още на летището, от свои източници. Единият от адвокатите на компанията изчакваше на летището, но не пожела да говори.

Часове по-късно от специализираната прокуратура потвърдиха информацията и съобщиха, че Тодоров е пътувал с редовен полет ТК 1027 на “Търкиш еърлайнс” от Истанбул и е пристигнал на “Терминал 2” на летище “София” в 9:05 ч. сутринта.

На основание на издадената му Европейска заповед за арест той е задържан от служители на “Гранична полиция”. Предстои Тодоров да бъде конвоиран до Следствения отдел на Специализираната прокуратура на бул. “Г. М. Димитров”, където ще му бъде предявено повдигнатото обвинение, както и постановление за задържане до 72 часа.

Преди седмица, преди да получи обвинението за подбуждане към кибертероризъм, Тодоров замина за Канада, като чрез адвокатите си обясни, че е на планирана отдавна среща, свързана с друг негов бизнес.

ДНЕВНИК

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.