Снегът се завръща – и Разград в жълто на синоптичната карта

До вечерта умереният до силен североизточен вятър на много места в Северна България и по високите полета на Западна ще обърне дъжда на сняг. Ще се образува снежна покривка. В Предбалкана и Лудогорието ще има условия са преспи и навявания.

За днес и утре пределен жълт код за потенциално опасно време и снеговалеж в 20 области в Западна, Централна, Северна и Южна България – Разград, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Силистра, Шумен, Перник, София-град, Софийска, Пловдив, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян.

През нощта срещу четвъртък валежите ще продължат: в Северна България и по високите котловинни полета ще вали сняг, ще продължи да се натрупва снежна покривка; в Югоизточна България – все още дъжд, в Странджа и Сакар – мокър сняг. В четвъртък до обяд в по-голямата част от страната валежите ще спрат.

В петък сутринта ще бъде доста студено с температури до минус 10°. През деня ще започне затопляне. През почивните дни ще се затопли още. Облачността ще е променлива, в събота на отделни места, главно в Северна България, ще превали слаб дъжд.

/e-Razgrad/

Снимка: Йорданка Бозаджиева

Hits: 3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.