След двайсет години: Ивайло Мирчев е десният народен представител от Разград

След почти двайсет години десните от Разград имат народен представител.

Това стана ясно след като Централната избирателна комисия обяви окончателните резултати от изборите на 2 октомври. Четвъртият мандат в 18-ти многомандатен избирателен район спечели коалицията „Демократична България“. Припомняме че, че последният народен представител на десните от Разградско бе Никола Николов в 38-то и 39-то Народно събрание 1997-2005 г.

В 48-то Народно събрание от Лудогорието от коалицията „Демократична България“ е водачът на листата Ивайло Мирчев. Той потвърди за е-Razgrad.bg, че ще влезе в парламента от Разград. „Това е става заради изключителната коректност и себераздаване на Нихат Расим, който заяви, че представителят на Лудогорието в законодателната власт трябва да е политик на национално ниво“, разказа Ивайло Мирчев.

Нихат Расим бе трети в листата, но с преференциите от 572 гласа изпревари втория Огнян Обрешков и влизаше в Народното събрание, ако Ивайло Мирчев бе предпочел Бургас, където също бе водач на листата на „Демократична България“.

Ивайло Мирчев е икономист, собственик на две български IT компании. Вижда в компютърните технологии и иновации ключова възможност за подобряване на икономическата и социална среда. Той е член на Изпълнителния съвет на “Да, България!”, както и част от ядрото на IT политиката на движението.
Един от създателите на платформата за честни избори “Ти броиш”, с чиято помощ застъпниците на “Демократична България” правят паралелно преброяване на резултатите от изборите.

С два мандата в 48-то Народно събрание от Разград е ДПС: влизат Ахмед Ахмедов и Ихсан Хаккъ.

ГЕРБ-СДС вземат един от четирите мандата от Разградско. Ако водачката на листата Десислава Атанасова влезе от Русе, както бе миналия път, то народният представител от коалицията отново е Гюнай Хюсмен

/e-Razgrad/

Hits: 9

4 Replies to “След двайсет години: Ивайло Мирчев е десният народен представител от Разград”

  1. Никой не е прецакан, просто ОТБОРЪТ на “Демократична България” в Разград начело с Ивайло Мирчев, става по СИЛЕН!

  2. Очаквано решение! Кольо Николов докато е жив, няма да даде възможност друг местен кандидат след него да влезе от Разградска област. Да не забравим, че самият той изкара 2 мандата в Народното събрание благодарение на моите гласове. Нито преди 1997, нито след 2001 г. т.н. десни не са имали депутат от региона.

  3. Долни, гадни , мръсни предатели! Наихат Ахмед заслужаваше, но го пре*баба бургаски и софийски мастии…

  4. Най долните същества са в Разград. Повече никога няма да гласуваме за Д Б…Прецакаха един прекрасен човек- Яшито…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.