Силен вятър понижава температурите, жълт код за 14 области

Жълт код за силен вятър е обявен за днес в 14 области у нас. На места поривите ще надхвърлят 20-22 м/сек. Със силния вятър ще се понижат и дневните температури.

С облачно време ще започне днешният ден, а минималните температури в страната са от 4 до 11 градуса, в западните райони на места до 2-3. По морето – до 9-10 градуса. Над Западна и Източна България ще превалява дъжд, а по високите полета в западните райони ще вали мокър сняг.

Следобед валежите постепенно ще спират, най-късно в Югозападна България. Максималните температури ще са от 7 до 15 градуса, по Черноморското ни крайбрежие до 14-15, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

В петък валежите ще спират. Ниските температури и мъглите ще бъдат често явление. Дневните температури в крайните южни райони ще достигат едва 9-13 градуса. В събота през деня ще има повече слънце, а следобед от запад ще се заоблачи.

В неделя ще бъде облачно с валежи, по-съществени в западните и източните части от страната. В Западна България дъждът ще преминава в сняг. В понеделник ще се задържи дъждовно, със смесени валежи от дъжд и сняг. Снегът в населените места от западните и северни райони бързо ще се топи.

Dnes.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.