Сериозна натовареност на съдиите отчита Административният съд в Разград

Много висока беше натовареността на съдиите в Административния съд в Разград миналата година, обяви на пресконференция председателят на съда Светла Робева.

Всеки от тримата на щат съдии средно месечно през годината е имал за разглеждане по 16.03 дела, а към свършените дела натовареността е била 13.92. По същите показатели през 2020 година цифрата на разгледани средно месечно дела е била 9.56 и 8.58 приключени със съдебен акт През 2019 година един съдия средно месечно е разгледал 11 и е свършил 9,79 дела. Тези данни автоматично поставят Разградския административен съд в графата на високо натоварени съдилища в страната. Но Робева е категорична, че независимо от високата натовареност, всички съдебни актове са разгледани и постановени в законоустановените срокове и няма нито едно забавено дело.

След проверка във Върховния касационен 80 процента от постановените тук решения са оставени в сила, което е атестат за високо качество на работата, отчете Светла Робева.

Общо постъпилите за разглеждане дела в съда през миналата година са 533, със 161 повече спрямо 2020 година. Увеличени са както административните, така и касационните дела.

Въпреки тежката година, заради кадровия дефицит, пандемията и увеличения бой дела, Светла Робева е доволна от работата на колегите си и съдебните служители.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.