Сенегалски халф е петият нов футболист на “Лудогорец”

Осемкратният шампион “Лудогорец” привлече пети нов футболист за лятната пауза, след като подписа договор с халфа Стефан Баджи.

Той е сенегалец, на 29 години и идва от турския “Бурсаспор”, където игра през миналия сезон.

За предстоящ трансфер загатна и собственикът на шампионите Кирил Домусчиев в интервю за “Диема Спорт”. Той изгледа последните две контроли на отбора и каза: “Подписваме с много класен играч в зона, където се нуждаем от подсилване”.

Баджи ще засили конкуренцията в средата на терена, където шампионите разполагат още със Светослав Дяков, Яцек Горалски, Абел Анисе и Серкан Юсеин.

Сенегалецът действа предимно в центъра на терена, но може да бъде използван като атакуващ халф, а също и на крилото.

Баджи подписа своя договор с тима късно снощи, като се очаква днес до обяд шампионите да съобщят за сделката. По непотвърдена информация “Лудогорец” ще плати 400 хиляди евро за халфа сега и още 300 хиляди при спечелване на шампионската титла.

Футболистът записа 23 мача за “Бурсаспор” в елита на Турция през миналия сезон. Преди това той игра под наем и в “Кайзериспор”. В Европа Баджи е играл още за норвежките “Сондал” и “Бран”, в белгийския “Андерлехт”, както и в друг турски отбор “Истанбул Башакшехир”.

Той има 16 мача за националния отбор на Сенегал, но не е играл за родината си от 2015 г. Стефан Баджи е седмият играч на “Лудогорец” с паспорт извън Европейския съюз, но в състава на шампионите има трима, които играят рядко – Хорхе Броун, Давид Рибейро и Рафаел Форстър.

До момента българският шампион привлече още четирима играчи. Селекцията започна с голмайстора на израелското първенство Мавис Чибота, който засили конкуренцията на фланговете и в атака. Дан Битон дойде от “Ашдод”, като дългосрочен заместник на Марселиньо, а останалите двама бяха Жоржиньо, играл през миналия сезон в ЦСКА, и десния бек Джордан Икоко.

“Лудогорец” се прибира в България след края на подготвителния си лагер в Австрия. Шампионите изиграха четири контроли, в които записаха три победи и една загуба. Поражението беше с 0:3 от “Шахтьор”, а в четвъртък тимът победи “Ботошани” с 2:1.

Dnevnik.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.