Сдружение „Лудогорие“ с пореден жест към разградската болница – Детското отделение вече има ехограф и ЕКГ-апарат

На кратка церемония днес бе обявен поредният благороден жест на Сдружение „Лудогорие“ към децата на Разград и областта.

Със събраните на благотворителния пролетен бал 20 000 лева масоните, заедно със съпричастните към идеята членове на Лайънс клуба, Ротари клуба, бизнеса в града и още дарители, сред които и Сдружение „Обединена велика ложа на България“, осигуриха ехограф, ЕКГ-апарат и друго оборудване за болничните стаи в Детското отделение на МБАЛ „Св. Иван Рилски“. Това се случи след консултации с медицинския екип какво точно и неотложно е нужно на отделението.

„Убедени сме, че нашият град има бъдеще, ако подкрепяме по всички възможни начини децата. Един от тях е опазването на здравето им и затова за втора поредна година правим дарение на Детското отделение на болницата“, обявиха представителите на Сдружение „Лудогорие“. Те силно се надяват с жестът да бъде още една причина лекарите да остават в разградската болница, а пациентите, в случая – децата – да получават по-качествено лечение.

Директорът на болницата д-р Станимир Георгиев благодари от свое и от името на колегите си за вниманието и стореното от дарителите за пациентите и медиците в отделението, което става по-привлекателно за младите специалисти, а влияе и върху качеството на здравната услуга в цялата болница.

Преди да скрепят с подписи свидетелството за дарението, двете страни се обединиха около мнението, че не могат едни без други и взаимопомощта може да бъде само от полза Разград да става все по-добро място за живеене.

Припомняме, че по инициатива на Сдружение „Лудогорие“ миналата година детското отделение на разградската болница се сдоби с напълно обзаведена реанимационна зала.

/e-Razgrad/

Hits: 1757

One Reply to “Сдружение „Лудогорие“ с пореден жест към разградската болница – Детското отделение вече има ехограф и ЕКГ-апарат”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.