Световният ден на водата НПТГ „Шандор Петьофи“

В НПТГ “Шандор Петьофи” в Разград за поредна година бе отбелязан Световният ден на водата 22 март. Тема на екологичния празник бе “Водата – ускори промяната”,  който тази година премина под мото: „Бъди различен за да видиш различен света“. Това съобщиха от училищното ръководство.

Учениците от осми, девети и десетите класове, под ръководството на учителите по химия Мариана Господинова, по биология – Веселина Русева и Красимира Рачева – по география, ръководител на клуб „Зелено предприемачество“, активно се включиха в събитието. Събраните материали от различни проекти, посветени на водата и нейното опазване, които бяха изработили в своите часове, изложиха във фоайето на гимназията. С рисунки и плакати на учениците имаха възможност да осмислят значението на водата за живота на планетата, като вниманието е насочено към ускоряване на промяната в отношението, действията, опазването и разбирането за ценността на водния ресурс по цялата Земя. Участниците  изразиха своята позиция, мисли и чувства, свързани с различните аспекти от приложението на водата и значението ѝ за нашия живот.

Организирана бе и забавна игра по повод Световният ден на водата, 60 години от създаването на гимназията и 200 години от рождението на поета революционер Шандор Петьофи. Участваха отбори от професионални гимназии “Станка Николица Спасо – Еленина”, ПГХТБТ “Мария Кюри” и НПТГ “Шандор Петьофи”. Състезанието се проведе в три кръга, като целта е учениците да бъдат промяната, която искат да видят в света.

Учениците и гости на празника взеха участие и във викторина за водата с много награди и подаръци.

Инициативата бе продължена с конкурс за рисунка във възрастови групиот ІІІ – ІV група от ДГ, І – ІV клас, V – VІІ клас, VІІІ – ХІІ клас.

На поканата за празника отзоваха експерти от РИОСВ – Русе и РУО – Разград.

/e-Razgrad/

Hits: 147

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.