САЩ осъществи първата от 70 г. екзекуция на жена, каква е историята на Лиза?

ПРЕДИ 16 Г. МОНТГОМЪРИ УБИВА ПО УЖАСЯВАЩ НАЧИН БРЕМЕННАТА БОБИ

За първи път от 70 години насам в САЩ бе извършена екзекуция на жена. Лиза Монтгомъри бе умъртвена със смъртоносна инжекция във федералния затвор в Индиана днес, съобщава NBC news.

До 20 януари, когато новият президент на САЩ Джо Байдън встъпва в длъжност, напускащият президент Доналд Тръмп планира още смъртни присъди. Това ще отбележи рекорд за САЩ, където преди президентството на Тръмп федералните власти последно са изпълнявали смъртна присъда през 2003 г.

Новоизбраният президент Джо Байдън и неговите сътрудници се противопоставят на смъртното наказание.

ИСТОРИЯТА

През 2004-та година Лиза бе призната за виновна за едно от най-ужасните убийства в САЩ. Тогава тя уби по зловещ начин бременната Боби Джо Стинет. Осъдената твърдеше, че детето в утробата е нейно.

Преди 16 години историята на 23-годишната Боби потресе цяла Америка. Заедно с мъжа си те очаквали бебе и се издържали от даването на териери под наем. Бъдещата майка събирала клиенти по мрежата и така попаднала на 36-годишната Монтгомъри, която освен това й се представила като бременна. Двете си чатили известно време, ходели заедно на кучешка изложба, а на 16 декември 2004 Боби я поканила да види нови малки кученца, пише вестник “Стандарт”.

Дали убийцата е взела решение за престъплението още преди да пристъпи прага или нещо в поведението на Боби я е проковирало, така и не става ясно. Но доказателствата са ясни – Монтгомъри изтръгва кабела на домашния телефон, връзва с него устата на бъдещата майка, взима кухненски нож, разрязва корема, скъсва пъпната връв и изважда бебето, а после удушава майка му.

Зловещото убийство е разкрито първо от майката на жертвата. Няколко часа по-късно тя пристига в дома обезпокоена, че не може да се свърже с дъщеря си. Влизайки в къщата и виждайки мъртвата си дъщеря, обляна в кръв и изкормена, припада. По-късно се съвзема и вика полицията. Първоначално органите на реда се насочват към друг съмнителен клиент, задържат го, но бързо разбират, че са на грешна следа.

В Мисури стотици доброволци се включват в издирването на бебето, проверяват сметищата, всички кофи за боклук, сиропиталищата. Докато ровят в компютъра на мъртвата, се натъкват на кореспонденцията с другата бременна жена, откриват адреса й, но никой не им отваря. Разбиват входната врата и остават шокирани от видяното: Лиза Монтгомъри седяла невъзмутимо на дивана, гледала новините за убийството и люлеела в ръцете си бебе. Обяснила на полицаите, че го е родила преди дни и го гледала сама, затова не можела да го остави, за да отвори вратата.

Полицаите преровили всички болници, но така и не открили името нито на майката, нито на детето. Задържали я, направили и ДНК- тест на бебето. Както се очаквало, то не било нейно, а на убитата майка.

За щастие, бебето Виктория, което започна живота си толкова зловещо, вече се е превърнало в 16-годишна девойка, която с баща си отдавна се преместили в друг щат и се опитват да гонят от мислите си смъртоносната случка.

Dnes.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.